Support / FAQ / EasyView 5.7 eller tidigare / Hur används processdiagrammet? (Gäller 5.7 eller tidigare)

Hur används processdiagrammet? (Gäller 5.7 eller tidigare)

För att kunna relatera mätvärden till verkligheten finns det möjlighet att illustrera sin mätning med en ritning eller ett foto.

I bilden kan man sedan lägga in mätsignaler.

Processdiagrammet är en funktion i EasyView. Du får upp filken genom att välja Tilläggsfunktioner under Inställningar i menyn. Där klickar du i Processdiagrammet för att få det synligt.

När du är inne på fliken ska du dubbelklicka i Processdiagramytan. Välj egenskaper och bläddra fram till den bild du vill använda. Här kan du även välja var du vill visa mätvärden. Markör 1 och 2 används för att söka igenom en redan gjord inspelning, medan valet online ska användas vid en onlineinspelning.

De mätvärden som ska visas på ritningen/bilden måste aktiveras och placeras ut. Det gör man genom att högerklicka och välja Nytt datafält.

Här kommer du se en lista med tillgängliga signaler och alternativ för hur de ska presenteras. Markera den signal du vill använda och klicka sedan på önskad figur. Figuren och siffrorna kommer att placeras på den plats där du högerklickade. Blir det fel är det bara att klicka på figuren och dra den till rätt plats.

OBS: Figurer som inte innehåller siffror måste få sina min- och maxgränser definierade.

 

UPPGRADERA TILL EASYVIEW 10