Energimätning leder till minskade kostnader

RMT VVS & Fastighetsservice AB arbetar med drift och underhåll av fastigheter. De använder Energy Logger till bland annat felsökning.

- För tillfället mäter jag upp en stor kontorsfastighet med över 20 separata abonnemang och i slutändan kommer de kunna spara tiotusentals kronor på lägre fasta kostnader, säger företagsledaren Roland Tullenborg.

Tullenborg arbetar mycket ute på fält och har därför använt Energy Logger. Genom att mäta på ett flertal elanläggningar, som är alldeles för högt säkrade i förhållande till förbrukningen, kommer RMT kunna säkra ned anläggningarna.

- Kunden betalar väldigt höga abonnemangsavgifter helt i onödan. Detta kommer leda till minskade kostnader, tror Roland – som tidigare använt Energy Logger för att hitta trasiga komponenter i elcentraler.

Ett annat användningsområde är att se över snedbelastningar och förbrukning.

- Loggern är lätt att koppla in och den synkar sig helt av sig själv. Inga avancerade menyer och en enkel knapp för inspelning. Mätaren säljer in sig själv och är således snart betald. Det är mer än vad jag hade väntat mig, konstaterar Roland – som planerar att använda loggern på samma sätt i framtiden.

- Jag kommer att fortsätta leta felbelastade anläggningar och felaktiga komponenter, avslutar han.

Rådgivningssida Energi Sortiment av energiloggers

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Fler referenser inom Energi