Fjärrövervakning vid utredning

För att utreda olika feltillstånd i fastigheter är det många gånger en fördel att logga. Adex Fastighetsutveckling AB fjärrövervakar med ComfortLog (har utgått och ersatts av GSM-loggern).

– Det är en fördel att slippa åka ut fysiskt till enheterna under projektet, säger Reima Hassell som arbetar med projektledning och driftfrågor.

Reima är även certifierad energiexpert sedan 2009. Specialområdet är utredning och kartläggning av möjliga energibesparande åtgärder och allehanda feltillstånd. Sedan några år tillbaka har han ComfortLog till sin hjälp.

– Hur jag arbetar med ComfortLog är lite olika från fall till fall men det är ofta med i utredningar av olika feltillstånd. De senaste jag beställde har vi installerat i lägenheter som referens med en kartbild över fastigheten där man ser lägenheternas placering samt den aktuella temperaturen, berättar Reima.

– Tidigare har jag använt andra produkter från Intab men idag använder jag mest ComfortLog. Jag tycker att loggrarna fungerar bra, avslutar han.

Rådgivningssida Inomhusklimat Produkter för temperaturmätning

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Fler referenser inom Inomhusklimat